50 anys sense Louis Amstrong

Avui fa 50 anys moria a Nova York Louis Amstrong, una de les figures més carismàtiques i innovadores de la història del jazz i probablement el músic més popular. Gràcies a la seva habilitat va saber transformar el jazz de música de ball a una forma d’art popular. Va iniciar-se com a trompetista però aviat va destacar com a vocalista ja que és considerat l’inventor de l’essència del cant jazzístic. Tenia una veu extraordinàriament peculiar, greu i trencada, que desplegava amb gran destresa en les seves improvisacions, reforçant la lletra i la melodia d’una cançó amb propòsits expressius.

Aquesta entrada ha esta publicada en Calaix de Sastre. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s