Perseverance arriba a Mart

Perseverance is alive in the surface of Mars!

Aquestes són les paraules que van comunicar els tècnics de la NASA a la premsa per indicar que el Perseverance, el vehicle d’exploració espacial, havia arribat sobre la superfície de Mart sa i estalvi.

Després d’ un llarg viatge de més de 7 mesos des de la Terra i recórrer 470 milions de km a 76.500 km/h, el dijous 18 de febrer a les 21:55h es va rebre el senyal de l’aterrament del Perseverance i pocs minuts més tard la primera imatge en blanc i negre de la superfície de Mart.

El Perseverance buscarà a Mart signes de vida microbiana. El vehicle té un trepant per recollir mostres de roca i sòl marcià. També transporta un petit helicòpter que s’enlairarà i explorarà el terreny de forma independent; i un micròfon: per primera vegada podrem escoltar els sons de Mart.

També porta a dins un tros de meteorit de Mart que va caure a la Terra fa molts anys! Està retornant a Mart una part que va perdre fa temps!

Aquesta entrada ha esta publicada en Calaix de Sastre. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s