Escapada al desert: Joshua Tree

LA 22 de febrer de 1991

Estimats Pares:

He parlat aquest matí amb vosaltres i com sempre ho faig durant el dia continuo pensant i sovint penso en el munt de coses que no us he dit…

Ara estic escoltant el “Concierto de Aranjuez”, l’Emissora de Música Clàssica de LA és una “fan” de les peces de guitarra clàssica i des que estic aquí l’he escoltat més vegades que a Barcelona. Avui l’estic enregistrant en un cassette ja que així l’Artur el podrà escoltar, i inclús se’l podrà aprendre. Per cert és possible trobar la partitura per guitarra? Algun dia que aneu al centre, mireu si podeu trobar-la per favor. Gràcies.

El dimarts passat vaig enviar una carta a la cosina Montserrat i ahir en vaig rebre una d’ella! Em fa molta il·lusió que la gent m’escrigui això sempre t’ajuda a mantenir la comunicació i el record dels que vols.

El temps continua sent molt calurós, massa per l’època de l’any! No sé com arribarem a l’estiu. De fet ara comencen a haver-hi problemes d’aigua. N’hi ha poca i cal estalviar-ne… Així que a principis de març pugen el preu…

Com us he dit vam estar al Joshua tree que és un Parc Nacional que està a uns 170km de LA. Està al mig del desert i el paisatge, geologia, flora i fauna, són pròpies d’aquests hàbitats. Potser una excursió molt interessant per quan vingueu.

Els meus estudis continuen, el dimecres vaig fer un examen d’informàtica tot en anglès i me’n vaig ensortir força bé, penseu que de les 10 preguntes 7 eren de programació en Pascal.

Continuo practicant amb l’anglès i això sembla que mai se’n sap prou. No sé hi ha dies que sembla que tingui més facilitat i fluidesa, d’altres estic patosa i no em surt res. He començat a llegir la Granja Animal de G. Orwell amb anglès, això sempre et permet conèixer una altra faceta d’aquesta llengua.

Ara ja estic més llançada i parlo més amb gent que no conec: les tendes, correus… Quan cal fer alguna gestió sempre hi vaig jo, el divendres passat em vaig fer sòcia de l’equivalent al Reial Automòbil Club; o per exemple quan cal anar a correus a enviar cartes certificades a Madrid… El meu destí és haver d’enfrentar-me amb els empleats; sort que aquí són més amables, però els meus problemes amb la llengua fa que sovint els faci perdre la paciència.

On noto que he progressat és al cinema. Vivint a Barcelona vaig anar algun dia a la Filmoteca a veure alguna peli en versió original i sense subtítols, i mai podia arribar al final ja que marxava cansada i avorrida de no entendre res. Estant a LA he anat bastant al cine, i tot i que no t’assabentes ni del nom del protagonista, entens una mica de que va i sovint enganxes alguna paraula o frase…

Amb el Jess, el noi americà amb el que faig conversa, sovint anem a sopar amb amics d’ell i tant l’Artur com jo participem a la conversa. El meu anglès deu enrabiar als diables!

També m’he subscrit al National Geographic, això fa que rebi una bona revista tota amb anglès un cop al mes i tinc l’obligació de llegir com a mínim un article… Bé, us deixo i espero tenir notícies vostres aviat!

Fins sempre! Un petó.

Violant

Aquesta entrada ha esta publicada en Cartes des de LA. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s