155è aniversari naixement Carme Karr

KarmeKaargran1

Tal dia com avui naixia a Barcelona Carme Karr i Alfonsetti, periodista, escriptora, feminista, pacifista, musicòloga i publicista.

Va ser una de les promotores més avançades del feminisme català de principi del segle XX, com Dolors Monserdà amb qui col·laborà. El seu feminisme, advocava per dotar les dones d’eines que les capacitessin tant per a l’exercici d’una professió com per a la igualtat de drets, va quedar àmpliament exposat en Feminal -suplement de La Il·lustració Catalana-, revista que dirigí des de 1907 fins al 1917 i on també signava amb el pseudònim Joana Romeu.

Va ser la primera dona a parlar a l’Ateneu Barcelonès, i va exigir el dret del vot femení. Va participar activament en la modernització de l’ensenyament de les dones com a base per a treballar la igualtat entre sexes… A l’Exposició Internacional del 1929 va dirigí el Pavelló de la Dona, on es mostrava la feina de les dones a tot l’estat i intentava els prejudicis de l’època.

Aquesta entrada ha esta publicada en Confinament 2020, Dones, Efemèrides. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s