Maria Aurèlia Capmany i la dona a Catalunya

(A partir del llibre Moments femenins de la humanitat de Pilar Godayol)

Maria Aurèlia Capmany (1918-1991)

Maria-Aurèlia-Capmany-el-1968©Barceló-Arxiu-«Serra-dOr»1

Maria-Aurèlia-Capmany-el-1968©Barceló-Arxiu-«Serra-dOr»

 

Tal dia com avui de fa 100 anys naixia Maria Aurèlia Capmany en el si d’una família mitjana barcelonina d’arrelada consciència catalanista, educada entre els sistemes pedagògics de Maria Montessori i l’Institut-Escola, es llicèncià en Filosofia i Lletres per la Universitat de Barcelona. Se la coneix com a novel·lista, dramaturga i  assagista. Va ser una feminista, activista cultural i antifranquista destacada.

La seva obra capdal feminista La dona a Catalunya, conciència i situació desenterra el feminisme a Catalunya.  En primer lloc estudia els antecedents, en segon fa un estudi de camp enquestatn a 120 dones de diferents edats, proceències, classes socials, el resultat és curiós i sorprenent. Finalment repassa la històrica de les reivindicacions femenines i de les dones catalanes.

 

 

Aquesta entrada ha esta publicada en Dones, Efemèrides. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s