Passejades pel Vallès Oriental seguint un tram del GR97

Senata.jpeg

GR97 arribant a Senata

 

 

Enguany hem decidit anar a fer algunes etapes del sender GR97 que va des Sant Celoni el riu Tordera fins el riu Llobregat a l’alçada de Martorell.

 

Aquest sender comença al naixement del riu Tordera i recorre els espais verds no urbanitzats del Vallès i el Baix Llobregat. Aquest sender es va crear per tal de preservar aquests espais verds, molt a prop de zones molt urbanitzades de l’entorn de Barcelona. El traçat passa per Sabadell i Terrassa i acaba a la riba del Llobregat.

Les etapes que hem fet són les 3 primeres i una variant:

  • La primera Etapa del GR 97 s’inicia a Sant Celoni al pont de la riera de Pertegàs, punt de connexió amb el GR 5. En el seu recorregut passa per la font Fosca amb la seva àrea de lleure per després apropar-nos al riu Tordera i avançar cap a la parròquia de Senata. En unes quatre hores arribem a Sant Antoni de Vilamajor.
  • Hem iniciat la segona etapa, un cop sortim de Sant Antoni de Vilamajor creuem el torrent del Joncar i després el torrent d’Alfou. A partir d’ara s’aniran succein les masies i els camps de conreu: masia de Can Carbonell, mas de Can Marí per arribar al llogarret de Corró d’Amunt. Després de creuar el riu Congost arribem al Consell del Poble de Llerona i hem pujat fins a La Garriga.
  • Iniciem aquesta 3a etapa dirigint-nos cap el veïnat del Mas Fabrera i després Can Plandolit. Un cop creuat el riu Tenes agafarem el Camí de Can Vidal o Camí Ral de Granollers a Sant Feliu de Codines. Tot i que el GR segueix cap a Palaurdaries, nosaltres prenem la variant de Caldes de Montbui fins a la Riera de Caldes.
  • Com que haviem d’anar a buscar el tren des de Caldes de Montbui hem agafat la variant del GR que va fins a Mollet, passant per Torre Marimon seguint la llera de la riera de Caldes, i després ens hem desviat per anar cap a Gallecs.

Cada dia ens hem posat a caminar ben d’hora, ben d’hora, abans que sortis el sol. Hem arribat a destí sobre les 11 del matí, el que ens ha permès arribar descansar i fer migdiada. Per la tarda hem passejat per la vila on ens allotjàvem  i hem descobert les seves biblioteques.

El més important portar el mínim a la motxilla: documentació, diners, una muda i el mapa!

Per si us interessa aquí hi ha els tracks que hem fet:

1a: 7:00 Sant Celoni – 11:00 Sant Antoni de Vilamajor- Total: 13,57 km
https://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=26883239

2a: 6:40 Sant Antoni de Vilamajor – 11:00 Llerona – Total 15,45 km
https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/sant-antoni-de-vilamajor-llerona-26911947

3a: 6:45 la Garriga – 11:15 Caldes de Montbui – Total 15,7 km
https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/la-garriga-caldes-de-montbui-26941593

4a: 6:30 Caldes de Montbui – 12:00 Mollet Sta. Rosa – Total 18,06 km
https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/caldes-de-montbui-mollet-del-valles-26969201

 

ffdffd

Aquesta entrada ha esta publicada en Viatges. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s