Un cap de setmana a Igualada (I)

Us proposo que us animeu a conèixer la capital de l’Anoia durant un cap de setmana. I és que amb 48 hores ja n’hi ha prou per descobrir-hi els seus secrets.

De moment aquí teniu la proposta del divendres tarda.

La meva opció de viatjar en transport públic, em dóna la possibilitat d’arribar-hi o bé en tren la R6 de la línia Llobregat-Anoia dels FGC, o bé en bus de la companyia Hispano- Igualadina. Sigui quina sigui l’opció el trajecte des de Barcelona no dura més d’una hora i ambdós ens deixen a l’extrem del Passeig Jacint Verdaguer.

Us proposo que aneu caminant per aquest bonic passeig  tipus rambla, flanquejat per plàtans, i contempleu els edificis que hi ha a banda i banda del passeig. Encara hi ha construccions que denoten el passat esplendorós que va tenir Igualada anys enrere: edificis modernistes, d’art decó…

Abans d’arribar a la plaça Catalunya, al final de la Rambla, gireu a la dreta al carrer Sant Magí, pugeu per les escales mecàniques i seguiu a munt fins arribar a l’Avinguda Catalunya on a mà esquerra trobareu l’únic hotel que disposa la Ciutat, l’Hotel Amèrica.

Deixeu l’equipatge i torneu per on heu vingut, pel carrer Sant Magí, creueu el Passeig Verdaguer i arribeu fins la Plaça de Cal Font, un dels punts neuràlgics de la ciutat i preferits dels igualadins. En un extrem de la plaça podreu veure la Biblioteca Central  que ocupa l’edifici d’una antiga fàbrica tèxtil, tal i com delata la xemeneia. També en aquesta mateixa plaça hi ha el Teatre Aurora, mireu si fan alguna obra de teatre i no dubteu en comprar entrades, és una bona opció  per veure un bon espectacle.

Us proposem que per sopar aneu  al Restaurant Jardí a la Rambla de Sant Isidre i us deixeu seduir per l’àmplia carta que tenen. Per tal de tirar el sopar avall us proposem que feu un tastet pel nucli antic de la ciutat i passeu per  alguns dels passatges coberts que hi ha: passatge de Roses o el de Cendra per arribar al carrer Nou, i d’aquest al també pas cobert passatge Capità Galí per arribar a la Plaça de l’Ajuntament. Pel carrer Santa Maria arribareu a l’Església de Santa Maria, i d’allà a la plaça de Pius XII, on segons la tradició va nèixer Igualada. Potser ja sigui hora d’anar cap a l’hotel i per tant podem tornar pel carrer Òdena, el Passeig  Verdaguer i les escales del carrer Sant Magí.

Aquesta entrada ha esta publicada en Viatges. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s