Esqueles, obituaris, necrològiques i cafè…

Els que em coneixen bé saben que m’agrada llegir l’apartat de necrològiques, les esqueles i les obituaris dels diaris. De la seva lectura aprenc com va viure el finat, la família que tenia, els gustos, afeccions… És tota una lliçó d’antropologia i sociologia.

Des de fa anys segueixo a La Vanguardia aquest apartat i amb el temps he descobert algunes esqueles curioses, com al que surt el 14 de cada mes dedicada a Manuel Martínez Calderon, amb el seu enigmàtic Siempre seremos cuatro que aparareix puntualment cada mes i el 14 de maig a página completa.

Fa un dies apareixia publicada l’obituari dedicat a Renato Bialetti, el creador  de la cafetera moka l’any 1933, mort el 11/2/16. A la foto que acompanyava l’escrit es veia un capellà incensant una cafetera moka molt gran. A l’altra banda familiars respectuosos… La cerimonia de comiat va tenir lloc a la ciutat natal i les cendres amb l’empresari mort estaven dins de la cafetera de 24 tasses…  www.lavanguardia.com/…/descanse-en-paz-y-en…

WhatsApp Image 2022-11-15 at 17.01.49

Avui he llegit a la columna Seré breve que Quim Monzó fa al Magazine, un article dedicat a aquest obituari: a ell la foto també el va sorprendre.

Potser quan es mori l’inventor de les càpsules Nespresso tinguin la mateixa idea.

 

Aquesta entrada ha esta publicada en Calaix de Sastre, Obituari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s