La Caputxinada 50 anys

Ara fa 50 anys de la tancada d’un grup d’estudiants de la Universitat de Barcelona i  un grup d’intel·lectuals al convent dels Caputxins de Sarrià a Barcelona. A la sala d’actes es van reunir els estudiants per fer l’Assemblea constituent del Sindicat Democràtic d’Estudiants (SDEUB).

Ales 4 de la tarda del 9 de març de 1966 s’inicià l’Assemblea amb més de 500 assistents entre estudiants i intel·lectuals, i una hora més tard la policia encerclava l’edifici i ordenava el desallotjament. Protegits pels frares caputxins tots els assistents van restar al convent durant tres dies.

Aquesta entrada ha esta publicada en Calaix de Sastre. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s