La Primària

Fins abans de l’apliació de la Llei General d’Educació, a l’Escola Parc del Guinardó hi havia 4 classes corresponents a Parvulari, Primer i Segon, Tecer i Quart i les grans.

Les classes estaven organitzades com deuen estar les escoles unitàries, on la mestra explicava coses per a totes o bé una part de la classe, mentre les altres amb silenci feien una altra feina.

Estavem assegudes en taules individuals distribuides per files. A la banda dreta les de primer a nyi a l’esquerra les de segon any.

A cada classe hi havia una mitjana de 24 nenes aproximadament: unes 12 per cada any de naixement. Això feia que compartissis classe amb nenes o bé un any més grans que tu o bé un anys més petites, segons fossis de les petites o les gran d’aquell curs. Això comportava que compartissis amistat amb nenes de diferents edats.

Un dia qualsevol de 9 a 11 i de 11:30 a 13, dinar i a la tarda de 15:00 a 18:00.

A priimer i segon treballàvem Matemàtiques i castellà cada dia. Feime alguns temes de socials o naturlas relacionats amb l’època de l’any o algun fet important. La música i la gimnàstica eren en dies alterns. A primer i segon feiem dibuix lliure i català amb la mestra de parvulari.

A la classe de tercer i quart ja treballàvem, a més de totes les matèries anteriors, amb el llibre Unidades Didácticas que era entre naturals i socials i apareixia el sr. Gubianas que dues tardes a la setmana ens instruia en la formació artistica i creativa.

 

Aquesta entrada ha esta publicada en Escola Parc del Guinardó. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s