Pastisseria Montserrat

Qui no coneixi aquesta pastisseria segur que no és de Gràcia. Està a la cruïlla Travessera de Gràcia amb Torrent de l’Olla, i sempre està oberta: laborables i festius (non stop).

La seva especialitat és la xocolata: amb llet, amarga, cobertura, a la pedra, amb fruits secs, amb madalenes; farcint crosants, braços de gitano, tortells, pastissos; bombons de tots tipus, llengües de gat, catànies, trufes, encenalls, xocolata en pols per preparar una bona xocolatada…

L’interior de la pastisseria sembla que el temps s’hagi aturat als anys seixanta: aparadors, vitrines, prestatgeries; bomboneres, dispensadors de caramels, de galetes tots de vidre… Les dependentes amb llur bates, que algun temps havien estat blanques serveixen al públic, fan paquets embolicats amb la clàssica cinta vermella.

Des d’un racó pots observar l’obrador, allà els homes també de blanc no paren d’enfornar, farcir, amassar, muntar… L’obrador potser algun dia va estar net i ordenat, potser abans de la República, o de la desamortització de Mendizábal…

Les diades assenyalades on cal comprar el pastís tradicional com: el tortell de Reis, la Mona de Pasqua, la Coca de Sant Joan, el Panellets per Tots Sants i els turrons per Nadal, aquesta pastisseria s’esdevé el punt de trobada del barri: la cua és llarga però us asseguro que val la pena.

Potser no cal esperar un d’aquestes diades, qualsevol dia es pot comprar un braç de gitano: el de crema fa emocionar a més d’un i el crosant de xocolata és una autèntica bomba.

Aquesta entrada ha esta publicada en Gràcia. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Pastisseria Montserrat

  1. pepi ha dit:

    Entre tots els seus productes, em quedo amb el croissant de xocolata. La proporcio deu ser d’una rajola i mitja de xocolata a cada banya de croissant.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s