Escola Parc del Guinardó: l’edifici, el pati i el jardí… les vistes i les olors (II)

El pati i el jardi

 

 

Al pati hi havia quatre garrofers, borejant les escales hi havia els pitòsfors que feien el marge a l’escala i a l’interior sempre hi havia flors i plantes. A la zona de la font del lleó estava plena de testos amb plantes verdes i flors. Una anys més tard hi van plantar un avet blavós. De camí cap al menjador o al despatx de la directoria hi havia uns arbres molt alts, a mi em semblaven sequoies, més tard he sabut que eren cedres, i a la part posterior el bosquet que abans he anomenat estava plena de pins, alzines i matolls com la resta del Parc.

Pero hi havia un altre espai més que secret i desconegut per a moltes de nosaltres: el jardí que hi havia a la part inferior del patí on anys més tard van construir la part nova de l’Escola. Al jardí es baixava per una escala que hi havia en un extrem del pati i que portava a una esplanada on hi havia els vivers de plantes i flors de tot el parc del Guinardó. A més sota del patí hi havia uns magatzems amb eines de jardiners: carretes, pales, mànegues, adobs… i el quarto de les garrofes, on antigament hi havia hagut unes dutxes pels alumnes de l’escola, quan jo era petita era on s’emmagatzemaven totes les garrofes que a la tardor es recollien de tot el parc i que servien per alimentar als cavalls de l’Ajuntament de Barcelona. L’olor de garrofes encara m’evoca aquella sala: de parets blanques ennegrides per l’acumulació de garrofes.

Mentre que a la Placeta a vegades algú s’hi escapava al Jardí no s’hi baixava mai, i si jugant la pilota alguna vegada queia es deixava allí fins que l’endemà els jardiners ens la deixàven altre cop al pati.

L’Escola era de nenes, dirigida per mestres femenines i servides per les cambreres i cuineres. El Sr. Gubianes, que més endavant ja parlaré era l’únic home, però dos dies a la setmana apareixia el señor Miguel, el jardiner, que amb el seu bon humor i paciència ens ensenyava com de divertit podia ser la feina de jardiner.


Aquesta entrada ha esta publicada en Escola Parc del Guinardó. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Escola Parc del Guinardó: l’edifici, el pati i el jardí… les vistes i les olors (II)

  1. pepi ha dit:

    Quina sort d’escola, envoltada per una societat tan grisa.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s