Els 5 llenguatges de l’amor

Els 5 llenguatges de l’amor

  1. PARAULES D’AFIRMACIÓ: són paraules que edifiquen, afirmen i construeixen; reconeixen el treball, l’esforç o canvi, aconseguits. Així doncs, si el llenguatge del teu fill, o el teu, és aquest, agrairà que se’l feliciti i l’animis pels seus èxits.
  2. TEMPS DE QUALITAT: si el llenguatge principal es “Temps de Qualitat”, valorarà que dediquis atenció plena i completa en les activitats que li agraden. Per exemple: anar al cinema a veure la pel·lícula que voldria, o al parc a donar una volta, o d’excursió a la muntanya. Fins i tot, una conversa telefònica de 20 minuts.
  3. REBRE REGALS: en aquest cas, seran els petits detalles, com per exemple quelcom fet a mà, per a qualsevol esdeveniment significatiu, els que marcaran la diferència. El regal, no estarà tant en el preu sinó en la intenció. És a dir, no importarà tant els diners invertits, sinó el fet de tenir el detall d’enrecordar-se.
  4. ACTES DE SERVEI: es refereix a donar un cop de mà en aquelles tasques que saps que a l’altre agrairia ser ajudat, com per exemple: recollir, cuinar, netejar, escombrar, etc. Així doncs, si el llenguatge és aquest, acostumat a preguntar i no a demanar. El secret, estarà en com dius les coses.
  5. CONTACTE FÍSIC: es refereix en comunicar amor a través d’abraçades, carícies, petons o altres actes de contacte físic. Hi ha nens que agraeixen, o bé necessiten, una forta abraçada sense ser demanada.
Aquesta entrada ha esta publicada en Calaix de Sastre. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s