El Parlament de Catalunya commemora el seu norantè aniversari amb una sessió solemne

El Parlament ha commemorat aquesta tarda el norantè aniversari de la seva constitució, el 6 de desembre de 1932, amb una sessió solemne al saló de sessions en què han intervingut el president de la Generalitat, Pere Aragonès, la vicepresidenta primera en funcions de presidenta, Alba Vergés, i els representants dels grups del PSC-Units, ERC, JxCat, la CUP, ECP, Cs i el PPC. Entre altres autoritats, han assistit a la commemoració expresidents del Govern i del Parlament i exdiputats de diverses legislatures.

L’acte ha començat amb la projecció del discurs que el president de la Generalitat Francesc Macià va pronunciar en la sessió constitutiva de la cambra el 6 de desembre d’ara fa noranta anys, durant la qual la cambra va elegir Lluís Companys primer president del Parlament. En el discurs, Macià demanava als diputats: “Hi ha un poble alçat al voltant vostre. Escolteu la seva vibració! Recolliu les seves esperances!”

Aquesta entrada ha esta publicada en Calaix de Sastre. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s