Descobrint el meu besavi Paulí Bayer Coll

Retrat de Paulí Bayer, la seva dona Teresa Gaspà amb els seus fills més petits: Marcel·lí, Digna i Joana. Montblanc, 1914. Fotografia d’autor desconegut. Arxiu de la família Bayer.

El diumenge 11 de desembre tindrà lloc, a les 12 del migdia, a la sala d’actes del Museu Comarcal de la Conca de Barberà la presentació del número 40 d’Aplec de Treballs, revista d’humanitats i ciències socials del Centre d’Estudis de la Conca de Barberà. 

Enguany, l’Arxiu Comarcal del Baix Penedès ha col·laborat amb l’estudi titulat Paulí Bayer i Coll, mestre i  poeta (Osor, 1855- Montblanc, 1916), patriarca d’una nissaga d’artistes i intel·lectuals, obra de Nativitat Castejón, directora de l’Arxiu Comarcal del Baix Penedès. 

Paulí Bayer Coll fou un reconegut mestre i pedagog que va deixar petjada en les tres poblacions on va exercir: la Roca del Vallès (1881-1882), el Vendrell (1883-1887) i Montblanc (1887-1915). La seva llarga trajectòria professional es va assentar sobre tres pilars en què alhora fonamentà la seva vida: la música, la poesia i la fe. Ha estat el patriarca d’una nissaga que arriba als nostres dies, hereva de la seva sensibilitat pel coneixement, la llengua i la música. Aquest estudi dóna a conèixer la gran família Bayer, un exemple de perseverança, treball i esforç, que des del segle XIX ha nodrit el país de mestres, secretaris d’ajuntament, poetes i músics. 

Diumenge 11/12/22 a les 12h
Museu Comarcal de la Conca de Barberà
Carrer de la Josa, 6
43400 Montblanc

https://xac.gencat.cat/ca/llista_arxius_comarcals/baix_penedes/detall/Presentacio-Aplec-de-treballs

Aquesta entrada ha esta publicada en Calaix de Sastre. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s