Mor l’artista dels vitralls

Fotografia Robert Ramos – El Punt Avui

El pintor i vidrier sabadellenc d’adopció Joan Vila-Grau ha mort aquest divendres 11/11 als 90 anys, segons han confirmat fonts de la Sagrada Família. Va ser director de l’Institut del Vitrall de Barcelona i membre de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi i la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona. Va rebre l’any 2010 la Creu de Sant Jordi.

Entre les seves obres, destaquen els vitralls de la Sagrada Família, els corresponents als finestrals de la Resurrecció (2002), de la Llum (2003), de l’Aigua (2004), de la Nativitat (2005), incolors (2006), de les capelles absidals (2009), de la Vida (2009) i de la Pobresa (2010). També va deixar el seu segell a la Caixa d’Estalvis de Sabadell (1968, 1970 i 1990).

Vila-Grau va estudiar a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona del 1950 al 1955, any que ho va abandonar per dedicar-se professionalment a la pintura. Interessat per la renovació de l’art litúrgic, va ser un dels membres destacats de la nova etapa del grup Ars Sacra, del qual formà part del 1960 al 1974.

Aquesta entrada ha esta publicada en Obituari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s