Sopes seques mallorquines

Les sopes seques de col són el plat més popular de la cuina mallorquina i les sopes seques un forma molt peculiar de fer sopes. Aquí teniu una recepta que fa molts anys vaig descobrir en una estada a Mallorca.

Ingredients: una col, una ceba grossa, 3 tomàquets madurs, 3 grans d’all, oli, sal, pebre roig.

En una greixonera plana hi farem un sofregit amb una ceba, els tomàquets i els alls tot picolat. En acabat hi afegirem dos gots d’aigua, la col trinxada, una cullerada rasa de pebre roig i sal. Ho deixarem coure a foc suau fins que la col estigui cuita -ha de quedar grenyal- i llavors la treurem de la greixonera tot tenint en compte que hi quedi una mica de suc, a continuació hi posarem el pa llescat ben finet i deixarem que embegui el suc, i tot seguit tornarem a posar la col per damunt del pa. Hi afegirem un raig d’oli cru, ho taparem i ho deixarem encara un moment al foc sense remenar-ho. Traurem finalment la greixonera del foc i sense destapar-la. la deixarem reposar uns minuts perquè s’estovi bé el pa.

Aquesta sopa és seca, de manera que , sense quedart excessivament banyat, el pa ha d’absorvir tot el brou.

Bon proft

Aquesta entrada ha esta publicada en Cuina. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s