Apel·les Mestres

El meu amic Lluís Rius està recuperant l’arxiu fotogràfic de la família i publica les imatges a Instagram  https://www.instagram.com/titus1714/ , i m’ha semplat oportú incloure-ho a la categoria del Confinament que fa uns dies vaig obrir.

HISPANO SUIZA

Enter Hispano Suiza del senyor Font 1927 – Arxiu Font

Apel·les Mestres (1854-1936) artista plural, un fora de sèrie: dominava la poesia, el dibuix, autor de teatre, jardiner i, sobretot, il·lustrador, impulsà i treballà les Arts gràfiques com a veritable Art. Personatge inclassificable. Investit amb el títol de Mestre del Gai Saber (per aconseguir tres premis als Jocs Florals) l’any 1920, fins obtenir La Creu de la Legió d’ Honor per les seves accions a favor dels aliats.
Amic del besavi, Alexandre Font, tenien correspondència estable.
El 1927 visqueren una trifulca humorística motivada per un viatge a Montserrat, on cal contextualitzar el text: “jo crec que això té un adob, i que sigui al bon Soriano que tregui bé l’Hispano – no fotem, no auto-esclop” (referint-se al cotxe Hispano Suiza del senyor Font, del que en Soriano era el xòfer) i el  A i M (Apel·les Mestres), d’un disseny molt modernista.
Alexandre Font i Lluís Via intentaven convèncer Apel·les Mestres per fer una excursió a Montserrat, la seva agorafòbia era prou coneguda.

Lluis Rius i Font

Més informació a:
http://www.civtat.cat/phone/font_alexandre.html
@carmeriusfont
#ensquedemacasa 

Aquesta entrada ha esta publicada en Calaix de Sastre, Confinament 2020. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s