A Rh+

El confinament m’ha permès obrir caixes que tenia desades de feia anys i que havien sobreviscut a 3 mudances. Avui he rescatat la targeta que el 27/9/74 la Ramona Vidal, mare de la Margarida i farmacèutica, em va fer per determinar el meu grup sanguini A Rh+.

Recordo a l’inici del curs anar a Cornellà on la Ramona tenia un petit laboratori. Allà em va punxar el dit i va sortir una gota de sang. Mitjançant un tubet molt fi de vidre va fer que la sang pugés per capil·laritat, semblava màgia mai ho havia vist. Aleshores va dipositar unes gotes en un cartonet dissenyat per l’ocasió, on hi va afegir uns reactius. Una estona més tard va veure clar que era A+. A continuació va retallar amb molta cura els trossets de la targeta on marcava Rh+ i Grup A.

Analitica de sang

Aleshores no era gens comú saber el grup sanguini,  i quan et feies el DNI a partir dels 18 anys si el sabies te’l posaven com una dada més, i sino no passava res.

El cas és que el meu pare era O + i volia saber si els fills també ho erem, motiu pel qual s’afanyava a conèixer el grup i factor Rh dels fills molt més aviat del que es feia a l’època. Actualment es determina el grup al moment de néixer o inclús abans.

 

 

 

 

Aquesta entrada ha esta publicada en Calaix de Sastre, Confinament 2020. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s