50è aniversari d’Arpanet

 

EfeARPANET2018b

Avui fa 50 anys naixia Arpanet, la predecessora d’Intenet, quan dos ordinadors  van poder connectar-se a través de la línia telefònica i enviar i rebre un missatge. Tot això passava entre un ordinador de la University of Califormia Los Angeles (UCLA) i unaltre del Standford Reseach Institute  (SRI) a més de 500 km de distància. No va ser fins el setembre de 1977 que Arpanet es connectaria per primer cop amb dues xarxes semblants Satnet i Prnet i per tant es pot considerar que Internet va nèixer més tard.

Els inversors d’aquesta xarxa eren molt variats: militars, el món acadèmic i també gent contracultura. Arpanet tenia la finalitat de facilitar la comunicació entre universitats.

Recordo quan el 1989 anava a la UAB a escriure correus a l’Artur que estava a UCLA. Em semblava que era el més modern que podia fer per comunicar-me amb ell… I no sabia que tot just començava la nova revolució industrial de la comunicació.

Aquesta entrada ha esta publicada en Efemèrides. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s