Longyearbyen

PANO_20170807_094319

Longyearbyen és la ciutat més important de l’illa Spitsbergen a l’arxipèlag Svalbard (Noruega) a 817 km del Pol Nord. Les seves coordenades són Latitud: 78° 13′ Nord Longitud: 15° 38′ Est, el que la fa ser la ciutat, de més de 100 habitants, més septentrional  del món. Actualment té una població de 2100 habitants amb més de 40 nacionalitats: noruecs, suecs, russos, filipins…  i sobre tot thailandesos són els que abunden més.

La ciutat va ser fundada el 1910 per John Munro Longyear, un enginyer nordamericà, que el 1906 va iniciar l’extracció del carbó a les muntanyes la badia d’Advent.

Longyearbyen està lluny, a 3 hores en avió d’Oslo, i 6 hores de Barcelona. Té un aeroport a pocs quilòmetres de la ciutat on cada dia arriba un avió, si les condicions ho permeten, i a l’estiu fins a tres, que transporta a més de passatgers qualsevol cosa que es necessiti: aliments: fruita i verdura, carn…  objectes de tot tipus com llibres, electrodomèstics… medicaments, fusta, roba, vehicles, especialment motos de neu. Diuen que a la ciutat hi ha més motos de neu que habitants!

IMG_20170808_092837

A les illes Svalbard és més barat comprar alcohol i tabac que prendre un got de llet. I és que les illes Svalbard estan lliures d’impostos.

PANO_20170808_100122

 

 

 

 

 

Aquesta entrada ha esta publicada en Calaix de Sastre. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s