“La bellesa de les matemàtiques sols es mostra als seguidors més pacients”

Adeu a Maryam Mirzakhani

Ha mort Maryam Mirzakhani als 40 anys, matemàtica americana d’origen iraní. Ha estat l’única dona que ha rebut la medalla Fields (2014), considerat el Nobel de les matemàtiques per a científics joves.

Maryam Mirzakhani estava especilitzada en matemàtiques teòriques i sentia “fascinació per descriure les complexitats geomètriques i dinàmiques de les superficies corbes”. El president d’Stanford, Universitat on treballava deia: “Maryam se’n va anar massa aviat, però el seu impacte seguirà viu en les milers de dones a les quals va inspirar a dedicar-se a les matemàtiques a la ciencia”.

En aquest raconet, un record i reconeixement per a a ella i per a totes les dones científiques.

Aquesta entrada ha esta publicada en Dones, Obituari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s