Na Blanca de Can Mestre

Na Blanca de Can Mestre és la figuera més gran de Formentera.

IMG_20170316_130707

És un monument viu, i per això em vaig atrevir a buscar-la durant la meva estada a la Pitiüsa menor.

Em van dir que estava per la zona del Pla de Can Mestre, així que vaig centrar els meus esforços a la llengua central de l’illa. Allà on les finques són estretes i allargades, i orientades de nord a sud. Per tant a partir del Camí Vell era qüestió de localitzar algun camí perpendicular direcció al mar on estigués aquest arbre. No va ser fàcil ja que al estar sense fulles no destacava prou.

Finalment la vaig trobar. Vaig deixar l’auto en un raconet i caminant m’hi vaig apropar. Va ser emocionant. Allà estava Na Blanca de Can Mestre: un embolic de branques i més branques recolzades sobre els estalons i les jàcenes que les mantenien més de 1,30 m sobre el terra.

Na Blanca de Can Mestre és molt gran. Diuen que abarca una superfície superfície és de 352 m2, i que el diàmetre és de 22m. El 2006 tenia un total de 143 estalons, repartits en 5 crugies.

Vaig pensar que a l’estiu plena de fulles verdes i figues deu ser espectacular i poder gaudir de tots els sentits: la vista, l’oida, l’olfacte, el gust i el tacte!

PD: Dedico aquest post al José Luis per la seva il·lusió quan em parla de Formentera i les seves recomanacions. Gràcies

Si voleu més informació:

Figuera Na Blanca

http://fundacion.arquia.es/ca/concursos/proxima/ProximaRealizacion/FichaDetalle?idrealizacion=748

 

Aquesta entrada ha esta publicada en Calaix de Sastre. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s