L’invent del Post-it: necessitat+error+idea

posit.jpeg

Qui no sap què és un Post-it?

Ben segur que un cop el vau descobrir ja us vau adonar de la simplicitat de l’invent i de la comoditat que representa… I és que els Post-it son els paparets de color groc que tenen una part encolada i ens serveixen per escriure notes i així no oblidar-nos…

Com la majoria d’invents el Post-it va sorgir d’un error i la casualitat, com tantes vegades ha passat.

Diuen que l’any 1974 l’Art Fry marcava el seu llibre de cançons de la coral amb paperets, però els perdia sovint al girar els fulls. Va pensar que si untava els paperets amb una cola  poc enganxosa evitaria perdre’ls. La cola en qüestió era producte d’un assaig que Spencer Silver  va fer a l’empresa 3M al mateix lloc on treballava Art Fry. Així va ser com Art va poder marcar el seu llibre de partitures sense que li caiguessin els paperets.

Com que li va semblar que aquells paperets enganxosos eren bona idea. El fet de treballar a 3M li va permetre seguir investigant  fins que el 1980 es van posar a la venda els primers blocs de Post-it.

Avui tenim els Post-it integrats a la nostra vida quotidiana. N’hi ha de tots tamanys, colors, formes, inclús personalitzats, amb la marca d’una empresa…

 

Aquesta entrada ha esta publicada en Calaix de Sastre. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s