Un cap de setmana a Igualada (i III)

Diumenge

Aprofitant que és diumenge, prop de l’Hotel hi ha la Parròquia de la Sagrada Família, un temple d’aarquitectura contemporània, obra del Bohigas-Martorell-Mackay el 1969.

Avui us proposem descobrir el passat industrial d’Igualada.

Ja a la placa de la Creu i per la Baixada de Sant Nicolau arribem al carrer del Sol. En aquest indret es troba Cal Sabaté una adoberia d’estil modernista, que va funcionar entre els anys 1912-1918 i denominda popularment la catedral dels blanquers.

Tornem a  la plaça del dr. Joan Mercader i ens arribem al Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia, que ocupa l’edifici de Cal Boyer, una antiga fàbrica tèxtil cotonera de finals del segle XIX, també coneguda com Vapor Nou. El Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia, integra  el Museu de la Pell, l’adoberia Cal Granotes, la secció L’home i l’aigua i el gasogen de can Pasqual.

Seguint el rec, arribarem a Cal Granotes, una antiga adoberia restaurada on s’explica el sistema artesà d’adobar les pells.

El rec igualadí està documentat des del segle XIII i recull aigua del riu Anoia per mitjà d’una resclosa i originàriament feia funcionar molins fariners. Al selgle XVII els adobers van abandonar el clos de les muralles i s’establiren al costat del rec. Al seu redós es va formar el barri adober, únic d’aquestes característiques  a Catalunya.

Podem anar a dinar al Restaurant Somiatruites, reserveu-ho amb temps per tal de poder tenir  taula.

A la tarda i abans de marxar podem fer una excursió al Cementiri Nou, als afores de la ciutat. És una mostra de la millor arquitectura contemporània, projectat pel reconegut arquitecte Enric Miralles i Carme Pinós.

 

Aquesta entrada ha esta publicada en Viatges. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s