Un cap de setmana a Igualada (II)

Dissabte

Un cop esmorzats us proposem  un passeig turístic per Igualada tot combinant-ho amb algunes compres, avui dia Igualada és la seu de l’outlet urbà més imporatant de Catalunya.

Sortim de l’Hotel i baixem pel carrer Balmes fins arribar al carrer Joan Maragall, just passat el Parc de l’Estació Vella. En aquesta zona es concentren  gran nombre de botigues interessants: Punto Blanco, Sita Murt…

Continuem pel carrer Balmes fins el carrer Milà i Fontanals i a mà dreta trobarem la Llar del Sant Crist, residència geriàtrica que ocupa un edifici de línies modernistes i eclèctiques, projectat per Joan Rubió deixeble d’Antoni Gaudí.

Tornem pel carrer Aurora fins al centre de la ciutat a la Plaça de Cal Font, podem entrar a la Biblioteca Central. Si encara és d’hora per dinar podem arribar-nos al Mercat de la Massuca. Visitar un mercat és entendre com es viu i com es menja a aquell indret. Tornem al carrer Sant Josep per anar a dinar al restaurant Exquisit i tastar l’exquisit menú que ens proposen un equip de cuiners que està a la vista.

Al carrer Sant Josep hi ha la llibreria Aqualata, molt aprop al carrer de Sant Pau l’Ateneu Igualadí de la classe Obrera-Teatre Municipal l’Ateneu, equipament inaugurat el 1878 i restaurat el 1994, acull a més de l’entitat, una escola, i el teatre municipal. També podeu mirar si hi fan algun espectacle que us pugui interessar.

A través del Passatge de Vives tornem a la Rambla del General Vives i carrer Sant Jordi on a la plaça del Rei ens endinsem pel nucli antic de la ciutat, pel carrer Roser.  A mà dreta trobem Cal Tarragona, pastisseria d’estil noucentista, entreu-hi i contempleu l’ excel·lent rehabilitació del comerç. Arribeu  a la placa de Pius XII on hi ha Cal Franquesa o cal Barrab, edifici  modernista d’habitatges construït el 1905 per Isidre Gili.

A la plaça Pius XII és l’indret on va néixer la ciutat al segle XI a l’entorn d’una capella i d’una fortificació, la “força” o la “mota”. Pel carrer Santa Maria passem per Cal Ratés, edifici modernista projectat per Isidre Gili el 1908, al davant de la Basílica de Santa Maria, temple del renaixement català del segle XVII obra de Pere Blai i Rafael Plansó mestres d’obres, conté  un retaule barroc i destaca la imatge de la Immaculada.

Pel carrer del Born arribem a la plaça de l’Ajuntament i plaça Porxada. Antigament dues places independents. L’Ajuntament d’estil neoclàssic català projectat el 1883 per Antoni Rovira i Trias. Per l’animat carrer de l’Argent arribem a la plaça de la Creu,per tal de contemplar Cal Maco, edifici modernista i seu de l’Arxiu Comarcal de l’Anoia. Tornem pel carrer de Sant Sebastià arribem al carrer de Sant Roc i al passatge medieval de Sant Roc i a la plaça Sant Miquel on hi ha la Casa Padró Serrals edificació d’arquitectura popular del segle XVIII i seu del Consell Comarcal de l’Anoia. 

Guradem una mica d’esma per tornar pel camí de ronda de l’antiga muralla medieval, ocupada actualment pel passeig de les Cabres, descobrim la font de la Carota, el Portal de la Font Major o de Gràcia i el d’en Vives, fins arribar a la plaça de la Creu on enfilem fins la Rambla Nova per arribar a Cal Pla, una pastisseria fundada el 1888, i on ara només hi destaca el sostre pintat amb el tema d’unes noces d’angels. Ja a la Rambla podem aturar-nos a la xurreria Duna o a més de xurros hi fan bunyols, xuxos i dolços deliciosos.

Podem sopar a l’Ou com balla, al Vinnari o al Rovell de l’ou tots per la zona del nucli antic.

 

Aquesta entrada ha esta publicada en Viatges. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s