L’aroma del te pel món: la Xina

Extret de l’article Seguint l’aroma del te pel món, de Maria Sánchez-Contador. Revista Oxfam Intermón . Maig 2016. Pag 32 i 34

Xina: la ruta del te i els cavalls.

Les muntanyes del sud-est de la Xina han estat solcades des de fa milers d’anys  per caravanes de comerciants que transportaven carregaments de te des de les províncies de Sichuan i Yunnan. El camí començava a Pu’er, un lloc famós pel seu te (conegut a occident amb el nom de te vermell). A través de la cadena de muntanyes, de profunds congostos i rius erosionats con el Yalong, el Jinsha, el Lancant (o Mecong) i el Nu (o Salwen) el recorregut concluïa fins als elevats altiplans del Tibet i s’endinsava al Nepal i posteriorment a l’Índia, a l’altra bada de la serrada de l’Himàlaia.

Aquest recorregut a través d’un terreny acinglat i gran altitud, superant en alguns trams els 5.000 m per sobre del nivell del mar, és conegut com la Ruta del Te i els Cavalls, ja que s’hi transportava te cap a Lasha i cavalls en sentit contrari. L’itinerari, perillosíssim però de paisatges captivadors, va estar actiu fins a mitjan del segle XX.

És una ruta menys famosa que la de la Seda però igual d’importància comercialment en aquella època i turísticament en els nostres dies.

 

Aquesta entrada ha esta publicada en Cuina, Viatges. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s