Thelma & Louise: 25 anys

T&L

El 24 de maig de 1991 es va estrenar als cinemes dels Estats Units  Thelma & Louise, i ho recordo perfectament, jo llavors vivia a Los Angeles i l’estrena va ser d’aquelles sonades. Al Westwood village van posar la catifa vermella i van encendre aquell focus tan potent que enfocava al cel i que només encenien els dies de les estrenes i hi havia molta gent  sortint del cine i al carrer. Dies més tard vaig anar-la a veure amb el Jess, el meu amic americà, i  em va agradar molt, em vaig identificar amb l’esperit aventurer d’aquesta parella, com descobreixen el món: les carreteres, els motels, els paisatges… tal i com jo també estava fent… Toi i que per sort la meva aventura americana no acaba com la d’elles.

He llegit que ningú apostava per l’èxit que va tenir, ja que aquell mateix dia s’estrenaven cinc pel·licules més que ara ja ningú recorda. Thelma & Louise va ser un èxit de taquilla i a més va obtenir 6 nominacions als Òscars, enfrontant a les dues protagonistes. El director Ridley Scott i la guionista Callie Khouri mai s’ho haguessin imaginat.

En un principi estava previst que la parella femenina fos Holly Hunter i Frances McDormand, però el productor va proposar una parella una mica més coneguda: Jodie Foster i Michelle Pfeiffer… però les demores en el rodatge van fer fer tornar canviar de parella: Goldie Hawn i Meryl Streep… Finalment van ser Susan Sarando i Gena Davis.

En el paper masculí es va proposar al desconegut George Clonney… però finalment van optar per un altre jove desconegut Brat Pit, que va ser escollit a la darrera sessió de casting.

Vint-i-cinc anys més tard totes les dones viatgeres coneixem aquest duo i sabem que la seva escapada també és nostra.

 

 

Aquesta entrada ha esta publicada en Calaix de Sastre, Dones, Viatges. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s