Centenari de la mort d’Enric Granados

Enric Granados

En plena Primera Guerra Mundial, el 24 de març de 1916 moria Enric Granados ofegat al Canal de la Manega. El vaixell en el que viatjava el Sussex va ser torpedejat per un submari alemany. Tot i pujar en un bot salvavides diuen que es va llençar al mar per salvar a la seva esposa que  havia caigut al mar i van morir tots dos ofegats.

Granados , junt amb Isaac Albéniz, va ser el creador de la nova escola moderna de piano i gran compositor musical. Nascut a Lleida al 27 de juliol de 1867,  es traslladà a Santa Cruz de Tenerife i más tard a Barcelona on destacà aviat com a pianista i als 13 anys ja es guanyava la vida com a pianista.

Les seves obres Goyescas i els Valsos poètics són de les mes interpretades encara avui arreu del món.

 

 

 

Aquesta entrada ha esta publicada en Obituari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s