La Torre Colom

20160122_093604

L’any 1965 els arquitectes Josep Anglada, Daniel Gelabert i Josep Ribas van projectar la Torre Colom, un edifici molt controvertit tant pel sòl que ocupava com per la forma i l’alçada que va arribar un cop acabat l’any 1971. Era un edifici singular de Barcelona i on es va modificar la legalitat per tal que es pogués construir.

La Torre Colom es troba situada al capdavall de la Rambla del Raval i té una alçada de 110 metres i consta de 28 plantes, està dins del corrent arquitectònic anomenat Brutalisme on les grans dimensions i el formigó són els element dominants. Consta de tres grans parts: la part inferior on hi ha l’aparcament, el cos amb les oficines que tenen les façanes que giren lleugerament i la part superior  desencaixada de la resta és similar a una torre de control hagués pogut ser un heliport però és un dipòsit d’aigües.

Les vistes sobre les Drassanes, el Port de Barcelona, Montjuïc, la Rambla, el Raval, Ciutat Vella i la resta de la ciutat amb Collserola al fons  són espectaculars… Ara a la planta 24 podrem gaudir del restaurant Marea Alta.

 

 

Aquesta entrada ha esta publicada en Barcelona. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s