Buenos Aires: un dia d’hivern a l’agost

Buenos Aires és una ciutat gran, plena de gent que va i ve, comerços, edificis antics, altres amb solera, d’estil colonial, d’art decó, moderns gratacels… Grans avingudes, carrers perpendiculars que formen una graella immensa amb cuadras de 100 m, tendes, llibreries, tendes de discos, parrillas, brasas, cafeteries, un munt de colectivos, paradetes al carrer, al terra, a un marge, a una cantonada… El trànsit és intens.

És hivern i la ciutat es presenta freda. Hi ha una ona de fred polar i el vent és gelat. El sol lluu i escalfa tímidament l’hivern meridional. És agost i em sorprèn haver-me d’abrigar: abric, guants i bufanda… Els escolars estan en període lectiu: escoles i activitats extraescolars, en fi com el mes de febrer a Barcelona! Em sorprèn la poca llum que hi ha, em sorprèn que es faci de nit a les 5 de la tarda, que els plàtans i altres arbres del carrer no tinguin fulles, menjar taronges i mandarines com per Nadal: penso que potser em sortirà algun Pare Noel d’alguna cantonada.

A casa ens llevem tard, sense presses, gaudint de l’escalfor del llit… Esmorzem a casa com a prínceps: suc de fruita, cereals, torrades amb melmelada, cafè, llet i la frutilla: un iogurt líquid amb maduixa que fa feliços als nois.

A mig matí decidim el destí d’avui. Prenem el subte a Agüero una estació una mica rònega i descobrim que si hi ha molta gent fent cua aleshores surt el cobrador de la garita i obre les portes. Totes les línies del subte són paral·leles i només s’uneixen al centre. Hi ha moltes zones que no arriba el subte i per això hi ha una xarxa de colectivos que circula dia i nit per tota la ciutat. Són vehicles antics, però cuidats i enllustrats, amb miralls i cromats, alguns pintats en colors vius. Els taxis també són una flota important, estan pintats de negre i groc i hi ha molts radio taxis. El metro costa 1,10 pesos (22 cèntims d’euro), el bus 1,25 (25 cèntims d’euro) i un trajecte de casa al centre en taxi no puja més que 15 pesos (3 euros).

Conseguir monedes de peso és el més complicat en aquesta ciutat.

Buenos Aires agost 2010

Aquesta entrada s'ha publicat en Viatges i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s