L’Endurance

Gràcies a la resistència, vencerem, aquest era el lema de la família de Shackleton i per tant el vaixell de l’Expedició Transantàrtica va rebre el nom d’Endurance, tot i que el seu primer nom va ser Polaris  i era un vaixell construït per creuers turístics  i caça polar. Shackleton va comprar el Polaris per 11600 lliures (unes 45000 lliures actuals).

Cristian Jacobsen va ser el mestre expert en naus qui va construir l’Endurance segons el disseny  d’Ole Aandeurd Larsen. Jacobsen es va assegurar que tots els treballadors  fossin experimentats mariners o bons constructors de vaixells.

L’Endurance estava constuït amb fusta d’avet norueg, fusta de roure  i de palo verde. El fons tenia una accentuada forma de V. La quilla era massissa i podia tenir un gruix de fins a 2,2 m, i les parets del vaixell de quasi 1m. A més comptava amb uns reforços transversals en cada juntura, d’aquesta manera  era un vaixell  extremadament resistents i preparat a enfrentar-se a les duríssimes condicions del clima polar.

endurance-beset.a

Aquesta entrada ha esta publicada en Calaix de Sastre. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s