Escola Parc del Guinardó: Història

Història

L’Escola Parc del Guinardó és una escola de la ciutat de Barcelona d’Educació Infantil i Primària integrada a la xarxa pública i de titularitat municipal. Està situada a la faldilla de la muntanya del Guinardó, al districte d’Horta-Guinardó.

La seva creació va ser acordada a iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona el 22 de novembre de l’any 1921, i s’inaugurà el 5 de novembre de 1923 (veure la imatge) com una institució pedagògica. Va ser una de les escoles que es van crear a la ciutat de Barcelona “a ple aire”, sensible l’Ajuntament llavors a les condicions de salut dels infants.
S’implantaren llavors els principis pedagògics dels Mètode Decroly, Montessori i Jacques-Dalcroze. El primer concedeix una importància extraordinària a les activitats d’observació a l’aire lliure. El Sistema Montessori parteix dels principis de llibertat, activitat i individualitar; requereix un ambient agradable i un material específic, se centra primordialment en l’educació del sentits, la lecto-escriptura, la gramàtica, el càlcul mental, els treballs manuals, la música i l’educació física. El darrer dóna molta importància a l’educació estètica, dibuix, música, dansa ja que es construeix sobre tres elements: la música, la coordinació i el moviment.
Aquestes tres metodologies: Decroly, Montessori i Jacques-Delacroze eren la base de l’aprenentatge dels infants que hi anaven, i van fer d’aquesta Escola un centre molt diferent a les escoles públiques de l’època: tant per l’entorn com per la metodologia.

Aquesta entrada ha esta publicada en Escola Parc del Guinardó. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Escola Parc del Guinardó: Història

  1. elisenda martí ha dit:

    Aviat faré un sopar amb la Berta,Marta i Laura i els informaré de la Catifa voladora.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s