Ha mort Harry Belafonte

Ahir va morir Harry Belafonte als 95 anys cantant i actor de Harlem d’origen jamaicà. Va ser un dels personatges més influents en la batalla per la igualtat als EUA.

Va saltar a la fama el 1956 amb un dels grans àlbums de la història del Carib: Calypso amb cançons tan populars com DAY-O i Jamaica Farewell.

Un dels moments més rellevants de la seva vida artística va tenir lloc en un programa de la NBC el 1965 quan la cantant britànica Petula Clark, al cim de la seva popularitat, va invitar a Belafonte a cantar plegats i durant el tema Clark va tocar la mà del cantant en un gest d’amistat. El patrocinador de l’acte volia censurar aquelles imatges: considerava que era una ofensa per l’audiència del sud dels EUA. Clark indignada s’hi va negar i se’n va sortir ja que tenia els drets del programa. Es considera que aquell va ser el primer cop que dues persones de diferent color de pell van mantenir contacte físic davant de les càmeres.

Belafonte es va involucrar i financiar personalment el moviment dels drets civils, amic de Martin Luther King. Gràcies a la seva fama i constància va aconseguir el suport a favor de la causa de famoses estrelles de Hollywood i va ser nomenat assessor de Kennedy.

Avui les bananes també ploren la seva mort.🍌🍌🍌😥😥😢

Aquesta és la portada del disc que tenia la tieta Àurea i que ens deliem per escoltar el Day-0
Aquesta entrada ha esta publicada en Obituari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s