Mor Mary Quant

La dissenyadora feminista que va crear la minifaldilla: va revolucionar la moda dels anys seixanta i va omplir de llibertat els armaris femenins

Quim Aranda, diari ARA 13/4/23

Se n’ha anat el símbol de tota una època. La dissenyadora britànica Mary Quant, coneguda per ser la creadora de la minifaldilla, la gran deessa de l’esperit londinenc dels Swinging Sixties (els vibrants seixanta), ha mort aquest dijous a casa seva a Surrey, als afores de Londres, als 93 anys. N’ha informat la família a través d’un comunicat. Quant i els Beatles, part de la cultura de l’alliberament dels seixanta, van ajudar a travessar els límits d’una societat llavors encara reprimida i repressora, sobretot de portes enfora. Els carrers de Londres al voltant dels barris de Kensington i Chelsea es van convertir en les millors passarel·les de les seves creacions.

Quant va ser una de les dissenyadores de moda més reconegudes del segle XX, també a escala internacional, i se la coneix per ser una gran innovadora, no només en les formes, sinó també en els materials que va utilitzar. Va obrir la seva primera botiga a la famosa King’s Road, a l’oest de Londres, el 1955, després de passar uns anys com a aprenent en una botiga de barrets. Tal com ha destacat la família, “el seu talent creatiu i la seva visió de futur van fer una contribució única a la moda britànica”.

Aquesta entrada ha esta publicada en Calaix de Sastre. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s