Art brut

L’estiu que vam anar a Amsterdam ens vam escapar un dia a la Fundació Kröller-Müller a uns 90km. A l’arribar-hi vam visitar el museu i a la tarda vam llogar unes bicicletes per fer una ruta pels boscos del parc natural.

Al museu altre cop quadres de Vicent van Gogh, Pablo Picasso i Piet Mondrian i, al jardí, escultures monumentals d’Auguste Rodin, Henry Moore…  Però sens dubte el que em va impactar més de tota la visita va ser el Jardin d’émail, de Jean Dubuffet, feta amb resina de poliuretà banca i pintada en línies negres.

Amb el temps he anat descobrint l’obra d’aquest artista. Ell va anomenar Art Brut per referir-se a l’art creat per persones alienes al món artístic sense formació acadèmica: l’art produït per no professionals que treballen fora de les normes estètiques, tals com l’art dels pacients mentals, presos i criatures.

https://www.artelista.com/blog/art-brut-el-arte-en-el-limite-entre-la-locura-y-la-cordura

Aquesta entrada ha esta publicada en Calaix de Sastre, Viatges. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s