Terratremol de San Francisco fa 115 anys

La matinada del 18 d’abril de 1906 hi va haver un fort seisme entre 7,9 i 8,6 graus Mw (magnitud de moment) que va sacesjar la ciutat de San Francisco (California). Es va sentir des d’Oregon fins al sud de California i cap a l’interior fins a Nevada. A la badia de San Francisco d’un total de 400.000 persones, entre 225.000 i 300.000 van perdre la casa, i la meitat de la població es va refugiar a l’altra banda de la badia d’Oakland. Al centre de la ciutat van morir almenys 3.000 persones. Altres ciutats com Santa Rosa, San José, Reedwood City i la Universitat d’Stanford també van ser afectades. Els múltiples incendis i explosions posteriors al terratrèmol van prodruir un considerable nombre de ferits i morts.

De la meva estada a Califòrnia recordo com de present estan els terratrèmols. Vaig fer uns quants simuladres i assajos. A tots els edificis i espais públics hi ha avisos i punts de reunió en cas de terratrèmol. Totes les construccions d’edificis, carreteres… es fan pensant que puguin resisitir-los… i viuen a l’espera que arribi The Big One i ho arrassi tot!.

Aquesta entrada ha esta publicada en Efemèrides. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s