Leipzig, 9 d’octubre de 89

Avui fa 30 anys d’aquell 9 d’octubre que a Leipzig uns 70.000 manifestants van fer una marxa amb espelmes demanant llibertat i democràcia al crit de Wir sind das Volk (nosaltres som el poble) i la policia no va gosar disparar. Des de feia alguns mesos, cada dilluns se celebrava l’oració per la pau a la Nicolaikirche, dilluns a dilluns s’anaven concentrant més ciutadans i a la trobada del 9/10/89 van concentrar-se milers i milers de persones. Va ser la manifestació de protesta més multitudinària de la RDA des de la repressió del moviment obrer el 17/6/53 a Berlín. La revolució pacífica iniciada a Leipzig poc a poc es va anar estenent a d’altres ciutats germano-orientals.Un mes més tard, el 9/11/89 queia el mur de Berlín, s’obrien les fronteres i Alemanya recuperava la seva unitat.

Qui diu que les revolucions pacífiques no donen els seus fruits?

Aquesta entrada ha esta publicada en Efemèrides, Viatges. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s