Falciots per la pau

El falciot és un ocell únic que passa la major part de la seva vida volant. S’alimenta d’insectes voladors, que caça a l’aire, beu mentre vola, dorm a l’aire i fins i tot s’acobla mentre vola al començament de la temporada de reproducció. El falciot passa la major part del temps vivint a Sud-Àfrica en denses colònies i, a principis de la primavera, comença a migrar al nord fins als seus llocs de reproducció.

És un ocell petit i pesa només entre 35 i 45 grams, i és un gran acròbata aeri volant. Té un cos prim i curt i unes ales impressionants, llargues amb forma de falç. Des que els humans han començat a construir ciutats, el falciot ha trobat els nostres edificis perfectes per a llocs de nidificació, inclosos antics llocs sagrats com esglésies, sinagogues, mesquites i temples.

A mitjans de febrer el falciot arriba a Israel, i és coneguda per ser un dels seus primers llocs de reproducció, i migra de tornada a Àfrica a principis de juny, immediatament després que els seus cries s’hagin fet.

La paret occidental a Jerusalem és un dels llocs més antics del món de nidificació  dels falciots. El 2002 es va dur a terme un estudi especial per mapar els nius per l’investigador el Sr. Ulrich Tigges i el difunt Prof. Mendelssohn durant els quals es van observar 88 nius. Aquest mapa d’estudi va servir de guia durant el treball d’enfortiment del Mur Occidental, mantenint els nius desbloquejats.

No obstant això, el futur del falciot no és del tot segur i el seu futur està en perill. L’Associació Amics dels falciots, la Societat per a la Protecció de la Natura d’Israel i la Universitat de Tel Aviv estan treballant junts per premetre el futur del falciot per tots els mitjans disponibles: salvar llocs de nidificació existents, dissenyar i construir-ne de nous, programes educatius especials a les escoles, assistint als centres de rehabilitació de vida silvestre i en activitats de relacions públiques per augmentar la consciència pública aquest ocell especial i els problemes als quals s’enfronta.

Aquestes belles aus ens conviden a presenciar la tolerància entre les religions

 

Aquesta entrada ha esta publicada en Calaix de Sastre. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s