200 anys Santa Nit!

santa nitAvui fa 200 anys que va néixer la nadala més famosa de la història: Santa Nit. Es va cantar per primera vegada el 24 de desembre del 1818, durant la Missa del Gall, en una església de Sant Nicolau d’Oberndorf, prop de Salzburg. L’autor de la lletra va ser el capellà Joseph Mohr, i el de la música, el mestre d’escola i organista Franz Xaver Gruber.

Santa Nit s’ha convertit en és molt més que una cançó nadalenca i avui 200 anys més tard, la cançó s’ha traduït a més de 300 llengües i dialectes. Forma part del patrimoni cultural immaterial de la humanitat de la UNESCO des del 2011.

Tinguem una Santa Nit, plàcida nit!

Bon Nadal!

 

 

Aquesta entrada ha esta publicada en Efemèrides. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s