Avui 100 anys del naixement de Nelson Mandela

nelson_rolihlahla_mandela

Avui fa 100 anys va néixer Nelson Mandela a Sudáfrica. Va estudiar  Dret i va ser un gran lluitador contra l’apartheid, a favor de la defensa dels drets humans, la dignitat i la llibertat. Durant 27 va estar empresonat per les seves idees. Va arribar a ser el primer mandatari de raça negra en el poder executiu i  president de Sudáfrica entre 1994 i 1999. Va combatre el racisme institucionalitzat, la pobresa, les desigualtats socials i va promoure la reconciliació social.

 

Aquesta entrada ha esta publicada en Efemèrides. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s