40 anys de l’accident del camping els Alfacs

Avui fa 40 anys un camió cisterna, que anava sobrecarregat de gas propilè, va explotar en una recta de la N-340, just després de deixar Sant Carles de la Ràpita. La bola de foc i l’ona expansiva van arrasar el camping Els Alfacs: va matar 215 persones i va deixar  aproximadament el mateix nombre de ferits.

Recordo perfectament aquell dia, era un dimarts calurós del mes de juliol i jo tornava de la classe de mecanografia. A l’arribar al migdia a casa la mare ens va explicar la tragèdia. A  la ràdio no paraven d’explicar-ho: el camió, la bola de foc, l’ona expansiva, els ferits, els morts…  Vam baixar a casala veïna a veure-ho per la tele. El diari de l’endemà anava ple d’imatges esfereidores… Buf! encara se’m posa la pell de gallina!

Cada cop que passo per la N-340 just davant del Camping dels Alfacs tinc un pensament per tots aquelles persones que van morir, pels ferits, pels familiars que van perdre algun ésser estimat… i penso com els va canviar la vida aquell accident!

Cada any recordo aquesta data… i és que hi ha tragèdies que et marquen.

Aquesta entrada ha esta publicada en Efemèrides. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s