Amb ulls de dona

ullets

Amb motiu del Dia Internacional de les Dones el Museu d’Història de Catalunya ha preparat un recorregut dramatitzat per l’exposició permanent del museu, La memòria d’un país, en la què a través de la representació de textos literaris i històrics, cançons i poemes, Carla Berrocal i la Marta Millà ens ens han donat una visió diferent de la història de Catalunya, vista amb ulls de dona.

Francament interessant el punt de vista, la selecció de textos,  la interpretació i l’escenari. Bravo Marta i Carla.

De totes em quedo amb la mare abadessa Domna Agnès d’Esquerrer i Olzinelles de Sant Pere de les Puelles que va lluitar contra les tropes borbòniques de Felip V en el setge de Barcelona el 1714.

“Jo, Domna Agnès d’Esquerrer i d’Olzinelles, abadessa del Reial Monestir de Sant Pere de les Puelles de la ciutat de Barcelona, trobant-me dèbil de forces i sentint ja propera la fi dels meus dies, m’adreço amb aquestes ratlles a les futures monges d’aquesta casa, i a tots els fidels, per tal que segles a venir, es tingui memòria de les desventures i calamitats de tota mena que ha sofert el nostre monestir en els darrers temps (….)”

Aquesta entrada ha esta publicada en Dones. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s