Històries de l’Àrtic

coberta_toni_pou_oneldia_baixaArrel del viatge a Svalbard, he llegit força llibres i revistes sobre l’Àrtic.

Si voleu un resum de tots aquests llibres no us perdeu On el dia dorm amb els ulls oberts, on el periodista Toni Pou reconstrueix el viatge que va fer abord del vaixell científic Amudsen com a periodista científic. Aquest llibre a més és Premi Godó de Periodisme d’Investigació i Reporterisme.

Hi ha fragments d’alt contingut científic donada la seva formació, altres fragments de gran bellesa literària, altres on descriu la conquesta de l’Àrtic de forma que veus els seus protagonistes per ser els primers, o per demostrar que hi van arribar.

 

M’agrada la definició que escriu de l’Àrtic: és la regió de l’hemisferi nord en que almenys un dia a l’any el son no es pon, fet que implica, per simetria, que com a mínim un altre dia a l’any el sol no surt. El cercle polar Àrtic està situat a 66º33’39” de latitud nord.

Per més informació consulteu:  http://tonipoualartic.blogspot.com.es/

Aquesta entrada ha esta publicada en Viatges. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s