Weegee a la Fundació Foto Colectània

Escolto a la ràdio que encara està oberta l’Exposició de Weegee a la Fundació Foto Colectània, inaugurada a principis de juliol. Sembla interessant…

La mostra reuneix més de cent fotografies en blanc i negre de Weegee, pseudònim d’Arthur Fellig, reporter gràfic freelance que publicava les seves fotografies als grans diaris de Nova York entre els anys 30 i 40, convertint el crim i els baixos fons nocturns en espectacle.

Weegee estava sempre en alerta, tenia al cotxe una ràdio sintonitzada a la freqüència de la policia, cosa que el permetia arribar primer a qualsevol esdeveniment nocturn, fer fotos, revelar-les dins del mateix vehicle i portar-les a les redaccions dels diaris per que sortissin a l’edició que estaven enllestint.

images

Weegee explicava: “El meu cotxe es va convertir en la meva llar. Era un biplaça, amb un maleter especial extragran. Vaig guardar tot allà: una càmera extra, els casquets de les bombetes de flash, una màquina d’escriure, botes de bomber, caixes de cigars, salami, pel·lícula d’infrarojos per disparar en la foscor, un recanvi de roba interior, uniformes, disfresses i sabates extres i mitjons. (…) A partir de llavors ja no vaig estar enganxat al teletip de la seu de la policia. Vaig tenir ales. Ja no havia d’esperar que el crim vingués a mi; podia anar darrere seu. La ràdio de la policia era la meva manera de vida. La meva càmera … la meva vida i el meu amor … era el meu làmpada d’Aladí. ”

La seva tècnica impactava a l’espectador pel seu verisme i dramatisme accentuat pels durs contrallums i imatges sorprenents. Weegee The Famous era la signatura de les seves fotografies

La mostra es basa en les fotografies d’una de les millors coleccions fotogràfiques del món M.+M. Auer de Suissa, on s’ha organitzat a partir les llibres del propi Weegee com el Nacked City i publicacions en premsa. Hi ha imatges de crims, incendis accidents, esdeveniments socials i populars.

No us la deixeu perdre, està oberta fins el 5 de novembre, i de passada podreu visitar la nova seu de la Fundació Foto Colectània, una antiga guarnicioneria, excel·lentment rehabilitada. sala exposició, botiga, biblioteca…

Fundació Foto Colectania
c/ Passeig Picasso, 14
08003 Barcelona
tel. (+34) 93 217 16 26
info@fotocolectania.org

https://fotocolectania.wordpress.com/

Aquesta entrada ha esta publicada en Barcelona, Calaix de Sastre. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s