Nordenskiöldbreen te nom de glacera

glacera.jpg

©Frédéric Bayart

Nordenskiöldbreen (Glacera Nordenskiöld) és una glacera a l’illa d’Spitsbergen, a l’arxipèlag de les illesSvalbard. Es diu així pel geòleg finlandès Adolf Erik Nordenskiöld (1832-1901).

Nordenskiöldbreen està situada entre Dickson Land i Bünsow Land, al davant de la ciutat de Pyramiden. La glacera flueix aproximadament al sud-oest i té una longitud  frontal de 11 km i una longitud de fons de 26 km, que ocupa un total de 242 quilòmetres quadrats i 26 quilòmetres cubics de glaç, segons dades del 1993.

Apropar-s’hi en vaixell pel Billefjorden fins l’Adolfsbukta, poc a poc, escoltant el silenci, és un espectacle imponent, on la massa blanca i uniforme poc a poc esdevé una massa amb volums que entren i surten, formes i colors, petits blocs de gel que arriben a l’aigua del mar i es transformen en icebergs que suren… Observar tots els colors del gel: blaus, taronges, grisos, verds… i blancs… fa que descobreixis com de variat, bonic i espectacular són les glaceres.

 

Aquesta entrada ha esta publicada en Viatges. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s