“Llavors a la cimera” – Blomsterdalshøgda i el Global Seed Vault

_20170814_201411

Així és com es diu l’excursió que he fet a Longyearbyen. He pujat la muntanya Blomsterdalshøgda a 321 metres sobre el nivell del mar, amb una excel·lent vista sobre Adventfjorden i Longyearbyen. A l’acabar ens hem apropat a l’entrada del Global Seed Vault, el dipòsit de llavors que hi ha a les illes Svalbard.

Des del punt de vista del paisatge, l’ascensió ha tingut tres parts, la primera hem anat per un vessant cobert de tundra amb molts liquens i molses, i moltes flors. La segona part més rocosa passa al costat d’una antiga mina abandonada. I la tercera ja al cim on un camí carener ens menava cap el punt més elevat.  He signat al llibre de registre, fent valer la meva nacionalitat de Catalana. Com que el dia ho ha permès hem tingut unes vistes increïbles de Longyearbyen i el Adventfjorden.

 

IMG_20170808_155140

Després de baixar del cim, he tingut l’oportunitat de passar pel Global Seed Vault, un dels llocs més únics de Svalbard. Tallat profundament al permafrost, la bóveda de llavors conserva una increïble varietat d’espècies de plantes del món. El dipòsit mundial de llavors estava tancat ja que només s’hi pot accedir amb un permís especial, però apropar-s’hi també ha estat emocionant.

He anat acompanyada d’un guia armat, ja que és obligatori. A més com que era biòleg m’ha mostrat totes les flors que anàvem trobant pel camí. També hem vist rens, i per sort no ha calgut que fes servir el rifle!

Ha estat una excursió molt bonica i interessant.

 

Aquesta entrada ha esta publicada en Calaix de Sastre. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s