Sardines escabetxades

Sardines ok

M’agrada cuinar i menjar sardines escabetxades, així que sempre que veig que a la peixateria hi ha unes sardines d’un bon mida en compro com a mínim un quilo i les escabetxo.

Avui a la Peixateria Marina n’he trobat unes d’un mida i aspecte immillorables per fer-les escabetxades…

 

Ja casa les he rentat amb cura: fent un tall amb tisores des de l’aleta anal fins a la boca i he tret totes les vísceres internes com ara els budells. Un cop fora les he rentat amb cura i he tret les escates sobrants, poseu un colador per tal d’evitar que els escates us embossin l’aigüera!

Escoreu bé les sardines, si cal les podeu eixugar amb un paper de cuina, i saleu-les lleugerament. A continuació enfarineu-les amb la farina especial de peix. Prèviament haureu posat a escalfar oli d’oliva a una paella prou gran i fonda,  i quan ja estigui calent afegiu les sardines que ja teniu salades i enfarinades. Fregiu-les fins que estiguin lleugerament rosses. Traieu-les i col·loqueu-les arrenglerades en un recipient ample.

Mentre peleu alls, tants  com us vingui de gust: una cabeça o dues segons us agradi l’all. Un cop estiguin totes les sardines llestes en el mateix oli coeu els alls a foc ben lent. És important que es facin ben poc a poc quedant tous, melosos i gens cruixents. A continuació incorporeu les herbes de l’escabetx: llorer, orenga, farigola i sajolida. Si cal afegiu més oli i escalfeu-lo.  Finalment afegiu el vinagre a aquesta barreja i espereu que redueixi.

Aboqueu aquesta barreja sobre les sardines en les que de forma opcional podeu posar-hi una mica de pebre vermell dolç o picant  i unes rodanxes de llimona que sempre millora el gust, si és que us agrada.

Bon profit!

PD A vegades ho faig amb verat o tonyina.

 

 

Aquesta entrada ha esta publicada en Cuina. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Sardines escabetxades

  1. Gerard ha dit:

    Quina gana m’ha entrat!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s