Pearson: l’home que ens portà l’electricitat fa 100 anys…

pearson

Frederick Stark Pearson va morir, amb 54 anys, avui fa un segle a l’enfonsament del transatlátic de luxe Lusitania degut a ser bombardejat pel submari alemany U-20. L’any 1911 Pearson va venir a Barcelona i quan al cim del Tibidabo va veure Barcelona i el Vallès ple de xemeneies fumejant va acceptar portar l’energia elèctrica a Barcelona. Per aquest motiu el 12/9/1911 fundà a Toronto la Barcelona Traction, coneguda amb el nom de La Canadiense, per tal d’electrificar Catalunya amb la construcció de preses a les conques del Pirineu català. Centenar d’obrers van arribar de tots els indrets de l’estat  per treballar dia i nit en les preses que anaven aixecant, la primera central hidroelèctica  va ser la de Talarn al Noguera Pallaresa.

Aquesta entrada ha esta publicada en Calaix de Sastre. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s