Carretera d’Iráklio cap l’oest de Creta

Si arribem a Creta en avió segur que ho farem a l’aeroport d’Iràklio. Una bona idea és llogar un vehicle i anar cap a la zona oest de l’illa.

Des de l’aeroport desseguida trobarem l’accés ala carretera nacional, és qüestió de seguir els indicadors cap a Rethimno o Chania. Val a dir que aquests indicadors estan primer sempre en l’alfabet grec i que uns 200 m més endavant estan escrits en caracters normals. De totes maneres a base de llegir en grec poc a poc et vas familitatizant i inclús pot esdevenir un joc el fet de desxifrar-los.

Ja a la carretera nacional i en direcció cap a l’oest ens queden unes desenes de quilòmetres per arribar al nostre destí, així que ja podem començar a descobrir Creta des d’ara mateix. En aquest primer tram la carretera es presenta com una autovia que circumda la ciutat d’Iràklio.

Passada l’àrea d’influència de la ciutat, la carretera es transforma en una carretera d’un sol carril però amb un voral d’emergència molt ample que els cretencs fan servir per circular com si es tractés d’un carril més. Al principi sobta una mica aquesta manera de conduir, però poc a poc un s’hi va acostumant i inclús arriba a molestar aquells turistes que no ho fan i no s’aparten quan els vols avançar.

La carretera transcorre de forma paral·lela a la costa i de forma ondulada, pujant i baixant: a vegades amb altes vistes sobre la costa i altres just arran de mar. Al costat de la carretera hi ha unes petites capelletes en record d’algun conductor que en aquell punt va tenir un accident. Són capelletes a la nit hi ha una flama encesa, cosa que fa que condueixis amb més precaució.

índex

Aquesta entrada ha esta publicada en Viatges. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s